PROGRAM 2023

Valborgsmässofirande vid Hembygdsgården. Detta året är det 25:e gången firar vi vårens ankomst med brasa på en flotte i Nossan. Från kl. 19.30 startar olika aktiviteter som bollkastning, porslinskrossning mm. Kom och hälsa på Trollmor i hennes stuga. Under hela kvällen finns tillgång att köpa kaffe, korv, hamburgare mm. Programmet från scenen börjar kl. 21.30. En sångkör från bygden under ledning av Marie-Louise Svensson framför några av de traditionella vårsångerna. Valborgsmässobrasan på en flotte i Nossan som tänds av några roddare från båtar.Vårtalet till kommer att hållas av Pernilla Nilsson. Kvällen avslutas med nationalsången. I samarbete med Främmestads IK och Främmestads BGF.

 
Torsdagen 18 maj
Hembygdens dag med tipspromenad i Främmestad Haga.
Essunga folkdanslag kommer och dansar för oss kl. 13.00.
Tips och bingopromenaden startar från Dagsverksstugan mellan.kl. 13.30-15.30 med en runda i vårfagra Främmestads Haga. Årets utställning är näsdukens historia i statarrummet. Det finns också klippböcker och fotoalbum att titta i.
Marita Verngren visar sina tavlor. Försäljning av äldre årgångar av hembygdsskrifter. Kaffeservering.
 
Tisdag 6 juni
Nationaldagsfirande i Nossebro . Se vidare annans i NLT.
.
Torsdag 15 juni
Kvällsutflykt med traktor o balvagn och cykel till våra tre\par byar. Utflykten går vägen över Almetorp där vi får lite historia och berättelse. Därefter till Anestadsbygden, där vi bland annat gör en rundtur till Baljemostenarna och Hårds sten. Sedan in till byn och där få berättelse om hela den fantastiska historia som finns om Anestad. Vid någon lämplig plats kan vi sätta oss att dricka ur våra medtagna kaffekorgar. Tillbakaresan går över Eklanda där vi även får lite historia om den byn. Samling och avresa från Dagsverksstugan kl. 17.30.
.
Torsdag 27 juli
Friluftsgudstjänst

Vid dagens slut. Vi samlas vid Hembygdsgården kl. 19.00. Pastor blir Kjell Norberg. Vid ev. regn flyttar vi in i Dagsverksstugan.Tag med kaffekorg.
 
Fredag 18 augusti
Främmestads stora knytkalas
vid Hembygdsgården. Grillarna tänds vid 18.00 tiden. Du tar med dig vad du vill äta och dricka. Alla är hjärtligt välkomna
 
Söndag 3 sepember
Bingopromenad

Start på Bergevi mellan kl. 10.00-12.00. Det kommer att bli en runda däromkring.
 
Söndag 19 november
Grötfest

Som avslutning på året samlas vi i Dagsverksstugan kl.18.00 för att äta den traditionella Melandergröten. Under kvällen kommer Margareta Andersson som visar bilder och berättar om sitt arbete i Afrika.